Behendigheid, voorjaar 2018

We beginnen donderdag 5 april van 19:30 - 20:30 met Debutanten (beginners, nog nooit iets met behendigheid gedaan, of eerder Debutanten gelopen maar doen dat beter nog eens, dit laatste in overleg);
Van 20:45 - 21:45 loopt daarna een combigroep:
 - Junioren (honden van 6 maanden en ouder, maar jonger dan de minimum leeftijd geldend voor hun formaat);
 - Veteranen (honden van 8 jaar of ouder, of hond en/of geleider met een lichamelijke beperking, acceptatie in overleg, indien gewenst eerst een proefles van 10,00 Euro).
De laatste les voor deze groepen valt op donderdag 14 juni 2018.

Dan hebben we besloten om ook dit seizoen met groepen op de vrijdagavond te werken, mits er voldoende deelnemers zijn.
Dat begint op vrijdag 6 april van 19:30 - 20:30  met alweer een groep met Debutanten (beginners, nog nooit iets met behendigheid gedaan, of eerder Debutanten gelopen maar doen dat beter nog eens, dit laatste in overleg);
Van 20:45 - 21:45 loopt daarna de A-groep (eerder Debutanten gelopen, of elders aantoonbare ervaring opgedaan) /A*-groep (eerder al minimaal één keer A gelopen).
Deze groepen hebben hun laatste les op vrijdag 22 juni 2018.

UPDATE: De vrijdaggroepen worden samengevoegd tot één groep die van 19:30 tot 21:00 zal lopen.
De donderdaggroepen komen te vervallen.
Vrijdag 27 april is er geen les, vrijdag 4 mei wel.

Alle groepen hebben hun afsluitende onderlinge wedstrijdje (junioren en veteranen: doorloop) op zaterdag 30 juni 2018.

Waarop kunt u nog inschrijven?
Debutanten donderdag 19:30 - 20:30, 0 deelnemers, 12 vrij
Junioren/Veteranen donderdag 20:45 - 21:45, 0 deelnemers, 12 vrij

Debutanten vrijdag 19:30 - 20:30, 5 deelnemers, 7 vrij
A/A*-groep vrijdag 20:45 - 21:45, 4 deelnemers, 8 vrij
 

Hoe groot zijn de groepen, en wat voor honden doen er mee?
Wij streven ernaar de groepen op maximaal 12 combinaties te houden, in overleg kan daar een enkele keer van afgeweken worden.
Minimale groepsgrootte is echter wel 7 combinaties, dit om de honden tussen de verschillende oefeningen steeds voldoende hersteltijd te kunnen geven. Komen de groepen niet zo vol, dan worden ze samengevoegd tot één grote combigroep die dan van 20:00 - 21:00 zal lopen. Hiervan worden de deelnemers tijdig op de hoogte gesteld.
Let wel, een inschrijving is pas definitief als alle betalingen ontvangen zijn!
De kosten bedragen 95 Euro per combinatie, voor 12 lessen inclusief de afsluitende onderlinge wedstrijd.
Kijkt u zelf even of u in aanmerking komt voor onze kortingsregeling?

Alle rassen en raslozen mogen meedoen, mits ze gezond zijn, én lichamelijk volgroeid zijn. De minimale leeftijd voor kleine rassen (< 40 cm) is derhalve 10-12 maanden, voor grotere rassen (40-60 cm) 14-16 maanden, voor grote rassen (> 60 cm) 18-20 maanden. In overleg mogen honden met een niet-pijnlijke aandoening deelnemen, dit ter beoordeling van de cursusleiding. Een hond met epilepsie bijvoorbeeld mag best meedoen, maar we moeten het wel weten.
We houden de regels van de FHN aan, dus illegaal gecoupeerde honden zullen worden uitgesloten. Loopse teven kunnen niet aan de lessen deelnemen, het wedstrijdje meedoen is (in overleg) toegestaan maar dan wel als laatste deelnemer.
NB: Let ook even op de extra regels in ons reglement betreffende Behendigheid.
Politielijnen (met meerdere musketons en ringen) en dubbele lijnen (inkorten door terugvouwen of schuifgesp) zijn niet langer toegestaan.
 
Nadere informatie kunt u altijd opvragen per e-mail (voorkeur), of per telefoon (0317 - 62 15 16).
Inschrijven kunt u via hetzelfde e-mail adres, inschrijving moet uiterlijk op 5 april 2018 om 17:00 binnen zijn, betaling moet vóór aanvang van de cursus binnen zijn.
NB: Uw inschrijving staat pas vast als ook uw betaling bij ons binnen is!
 

Hieronder ziet u wat voor honden (onder voorbehoud) ingeschreven zijn voor het voorjaar van 2018:


Verslag en uitslagen van de onderlinge wedstrijdjes op 30 juni 2018:

We hadden dit keer een parcours wat we in 2013 al eens gebruikt hadden. De winnende A-groep combinatie van toen won dit keer ook met twee keer foutloos én de snelste tijden.
Dit keer weer, omdat er alweer zo weinig deelnemers waren, hebben we iedereen twee keer laten lopen en de snelste tijd (inclusief fouten) telde voor de einduitslag.
In het onderstaande overzicht zie je daarom per deelnemer twee regels, op volgorde van hoe gelopen is. De snelste totaaltijd per deelnemer is vetgedrukt.
Het was gelukkig dankzij een briesje niet al te heet, want daarover hadden we ons toch wat zorgen gemaakt met een weersvoorspelling van 29+ graden Celsius.
De sfeer op het veld was prima, en iedereen ging akkoord met de extra tijd die Indie even nodig had, en de extra pauzetijd die wij even nodig hadden tussen de runs in.
Bedankt allemaal!
 

Eén van de drie deelnemende Debutanten, Baila de Podengo-kruising uit Spanje, is het één keer gelukt om een keer foutloos rond te gaan. Toch had ze nét niet de snelste tijd, die werd door het Kooikertje met de toepasselijke naam Storm gelopen.
Roemeentje Fenna liep wel hard, alleen niet altijd de kant op die de bedoeling was. Zij had pret voor tien, dat dan weer wel.
De uitslagen van de Debutanten:

 1. Anika Roelofsen met Storm, 2:06:47, 1 fout
  Anika Roelofsen met Storm, 2:48:03, 4 fouten
 2. Marion Braakman met Baila, 2:06:66, 0 fouten
  Marion Braakman met Baila, 3:48:87, 4 fouten
 3. Masja Janssen met Fenna, 3:56:06, 7 fouten
  Masja Janssen met Fenna, 3:56:57, 2 fouten
   

In de A-groep waren er door een paar afmeldingen maar twee deelnemers, waarbij eigenlijk al voorspelbaar was wie er eerste zou worden. Jammer wel van die afmeldingen, anders was dat toch ook wel een echte competitie geworden. Maar ja, met een manke hond ga je niet lopen, dat snappen wij ook wel.
Kleine Bailey is een snelle Cavalier, en hij bleef als enige én twee keer foutloos, én twee keer ruim onder de 2 minuten.
Dametje Indie was stelselmatig haar baas aan het negeren, en ja meisje, dan ga je aan de riem alsnog het parcours rond. De eerste run hebben we niet geteld, de tweede ging na de eerste hindernis toch ook maar aan de riem en dat zijn helaas dan wel 25 extra strafseconden. Wel jammer, want ze is echt niet langzaam hoor!
De uitslagen:

 1. Ilona Hendriks van Warbij met Bailey, 1:44:60, 0 fouten
  Ilona Hendriks van Warbij met Bailey, 1:41:57, 0 fouten
 2. Rick Huizinga met Indy, --, --
  Rick Huizinga met Indy, 4:12:37, 5+4 fouten
   

De vermelde tijden zijn inclusief de bijtelling van 5 seconden per fout.